-
-
السلام عليكم ورحمة الله وبركاته
[b][i]ينتج قالبين من قوالب التوست
3 كوب دقيق متعدد الإستعمالات
1 معلقة صغيرة بيكربونات الصوديوم
3/4 معلقة صغيرة ملح
3 بيضات كبيرة
2 كوب سكر
1 1/3 كوب زيت نباتى
فانيليا
1 1/2 موزة مهروسة
1 كوب جوزهند مفروم
1كوب عين جمل محمص و مفروم خشن جدا (ممكن اى مكسرات عندك و ممكن سودانى)
1/2 كوب لبن رايب
قطع شكولاتة والكمية حسب الرغبة
الطريقة
سخنى الفرن و ادهنى القوالب
اخلطى الدقيق و الملح و البيكربونات فى بولة و ضعيهم جانبا
اضربى البيض مع السكر وضيفى الزيت
اضيفى الموزو الفانيليا و جوز الهند و اللبن الرايب
واخلطيهم جيدا
اضيفى قطع الشكولاتة
صبى الخليط فى القوالب و اخبزيها
لمدة 60 دقيقة
و طلعيها تبرد على رف سلك
لا تقطعى خبز الموز او اى مخبوزات
الا بعد ان تبرد عشان لا تنفرط
خبز البرتقال
4 كوب دقيق متعدد الإستعمالات
1 و ربع معلقة خميرة فورية
1/4 كوب ماء دافىء
عصير برتقالتين كبار او تلاتة متوسطين
يعنى حوالى كوب 350 مللى
بشر البرتقالات المعصورة
معلقة صغيرة ملح
2 معلقة كبيرة سكر
صفار بيضة و يحتفظ بالبياض لدهان وجه الخبز
2 ملعقة زبدة كبيرة
الطريقة
امزجى الخميرة مع الماء الدافىء
و اتركيهم 10 دقائق
اضربى عصير البرتقال مع بشر البرتقال مع صفار البيضة
مع السكر و الدقيق
و اضيفى الخميرة
وارجعى امزجى الخليط
ثم اضيفى الملح
و قلبى المزيج ثم اضيفى الزبدة الطرية
و اخلطى الزبدة كويس
لو لقيتى العجينة ناشفة اوى اضيفى ربع كوب عصير برتقال
اتركى الخبز يتخمر و غطيه بفوطة و دخليها فى مكان دافىء عشان تخمر
حطيها فى قالب مدهون
ممكن تبقى فى قوالب توست او قوالب كيك مزخرفة او صينية عادية
مدهونة و مرشوشة سميد او بقسماط ناعم عشان ماتلزقش
اخبزيها فى فرن سابق التسخين لمدة 45 دقيقة
برديها على رف سلك
رولات الجبن
الكمية تكفى 32 رول
1/4 كجم كريمة بالقشطة (كريم تشيز) و ممكن استبدالها بجبنة فيتا
و معاها 3 ملاعق كبيرة كريمة لبانى
8 شرائح بسطرمة مفرومة
1/3 كوب جبن رومى مبشور
(ممكن جبنة شيدر )
بصلة متوسطة مبشورة ناعم
حزمة بقدونس صغيرة مفرومة ناعم
معلقة حليب
نصف كيلو عجينة بف بيسترى
الطريقة
اخلطى المكونات جيدا
سخنى الفرن و ابدأى افردى العجينة
افردى الحشوة على العجينة و قطعيها طوليا بقطاعة البيتزا
(او بالسكينة ان لم توجد)
و لفيها رولات
[/i][/b]
اخبزيها لمدة 15 دقيقة
لخبز الحلو
300 جرام دقيق
2 معلقة كبيرة سكر
معلقة لبن بودرة
2 معلقة صغيرة خميرة فورية
بيضة
3 معالق حليب
رشة ملح
معلقة كبرية زبدة طرية
التزين (اختيارى)
حبة البركة
سمسم
لوز شرائح (مش ضرورى اوى دى زينة مش اكتر)
الطريقة
اخلطى الدقيق و الخميرة و السكر و اللبن البودرة كويس جدا
ثم اضيفى الزبدة و رشة الملح
و اعجينى لغاية لما تبقى العجينة مطاطية
و كوريها كورة كبيرة و غلفيها بالسوليفان كويس و خليها تخمر لمدة ساعة
بعد لما تخمر قسميها كور متساوية
و رصيها فى صينية مدهونة و مرشوة بالدقيقة كويس
رصيها زى الصورة كده ملاصقين لبعض
اتركيها مغطاة جيدا لمدة ساعة تانية
و بعدين ادهنيها بخليط البيضة مع ال 3 معالق لبن و زينيها بالسمسم - حبة البركة
اخبزيها فى فرن سابق التسخين
لمدة 15 دقيقة
البريتـــــزل
250 مللى ماء دافى
1/2 معلقة صغيرة خميرة فورية
200 جرام دقيق
معلقتين سكر بودرة (لو معندكيش اطحنى معلقتين سكر عادى فى الخلاط)
معلقة زيت نباتى
250 ماء دافىء
و معلقة مائدة بيكربونات الصوديوم
و يكونوا ممزوجين مع بعض جيدا و يتركوا على جنب
التزين بمعلقة قرفة بودرة
معلقتين كبار سكر سنترافيش
و معلقة زبدة سايحة
الطريقة
اخلطى 250 مللى ماء دافىء مع 200 جرام دقيق
مع الخميرة و معلقتين سكر بودرة و معلقة الزيت جيدا و غطيها بالسوليفان و اتركيها تتخمر لغاية لما حجمها يتضاعف
سخنى الفرن
و ادهنى الصينية اللى حاتخبزى فيها
قسمى العجينة التى تضاعف حجمها الى 9 اجزاء
و شكليها بشكل البريتزل (الموجود بالصورة اعلاه)
و بعدين حطيها فى خليط الماء و البيكربونات و شيليها تانى سريعا
وصفى الميه الزيادة منها على ورق مطبخ
اخبزيها لمدة 10 دقائق
او لما تطلع و هى لسة سخنة
ادهنيها بالزبدة السايحة و رشى السكر و بعدين القرفة
السبت نوفمبر 23, 2013 5:58 am من طرف سلسبيل محمد
» رنة التميز والإبداع الرائع
الأربعاء سبتمبر 11, 2013 10:30 am من طرف مجد111
» نغمة رائعةللمنشد محمد مطري سبحان ربي
الإثنين سبتمبر 09, 2013 11:55 am من طرف مجد111
» نغمة الدلال والجمال لأغلى ناس
الأحد سبتمبر 08, 2013 8:48 pm من طرف مجد111
» رنة رقيقة وناعمة تستاهل موبايلك
الأربعاء سبتمبر 04, 2013 12:57 pm من طرف مجد111
» رنة السحر إلك وبس
الأربعاء أغسطس 28, 2013 10:02 pm من طرف مجد111
» نغمتك من أجمل الأناشيد الرائعة وبصوت رائع
الإثنين أغسطس 26, 2013 9:20 am من طرف مجد111
» نغمتك نشيد رائع بصوت محمد المطري
الأحد أغسطس 25, 2013 10:20 pm من طرف مجد111
» نغمتك نشيد ياليالي لمحمد المطري
الجمعة أغسطس 16, 2013 8:38 pm من طرف مجد111